dinsdag, 17. maart 2015 - 17:01

Geld in beslag genomen bij onderzoek naar handel in drugs

Geld in beslag genomen bij onderzoek naar handel in drugs
Foto: Politie
Dwingeloo/Oudehorne

De politie heeft dinsdag een 46-jarige man uit Oudehorne aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de teelt en handel van drugs en het witwassen van crimineel vermogen. In het kader van dit onderzoek heeft de politie zijn woning in Oudehorne en een woning in Dwingeloo doorzocht. In een van de woningen werd een hennepkwekerij aangetroffen. Bovendien is een fors geldbedrag in beslag genomen.

De politie trof in het pand aan de Schoterlandseweg in Oudehorne een kwekerij met 125 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Ook werd illegaal elektriciteit afgetapt.

Aanleiding onderzoek

De politie beschikte over informatie dat er in de panden mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Bovendien viel het op dat de verdachte over veel vermogen beschikte. Het vermoeden is dat het hier (deels) om crimineel vermogen gaat. Hierop werd een politieonderzoek gestart. Dat leidde vandaag tot de aanhouding van de 46-jarige man uit Oudehorne. Hij worden verdacht van handel in verdovende middelen en het witwassen van crimineel vermogen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

De woning waar de verdachte verblijft en de woning die op zijn naam staat zijn doorzocht. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een drugs- en een geldhond. Bij de doorzoekingen zijn waardevolle sierraden en een auto in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op contant geld, financiële en administratieve papieren en computerapparatuur. Ook zijn bij de zoekingen verboden wapens aangetroffen en in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):