zondag, 11. januari 2015 - 18:32 Update: 11-01-2015 18:42

Gouden Ganzenveer 2015 voor Geert Mak

Gouden Ganzenveer 2015 voor Geert Mak
Foto: Academie Gouden Ganzenveer
Amsterdam

De Gouden Ganzenveer 2015 is toegekend aan journalist en schrijver Geert Mak. Dit heeft Paul Schnabel bekendgemaakt bij zijn afscheid als voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer.

De Academie De Gouden Ganzenveer eert  Mak vanwege zijn zeldzame betrokkenheid bij de nationale en internationale geschiedenis en actualiteit. Moeiteloos weet hij te schakelen tussen zijn geschreven werk en zijn werk voor TV, met als hoogtepunt het boek en de gelijknamige TV-serie In Europa.

'Mak verenigt in zijn werk uiteenlopende terreinen als de autobiografische essayistiek, de politiek, de journalistiek, de geschiedwetenschap en de godgeleerdheid. Zijn polemische lef, zijn avontuurlijke nieuwsgierigheid en zijn indringende maatschappelijke betrokkenheid vormen daarbij krachtige drijfveren, die hij op een aanstekelijke wijze weet over te brengen. Daarmee heeft hij alleen al in Nederland een publiek van vele honderdduizenden aan zich weten te binden', aldus de Academie De Gouden Ganzenveer. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 16 april a.s. in Amsterdam. 

Provincie: