vrijdag, 6. maart 2015 - 14:04 Update: 07-03-2015 13:42

Hoofdconductrice (44) zwaar mishandeld gevonden door collega

Medewerkster (44) NS kan zich zware mishandeling Hoofddorp niet herinneren
Foto: Archief EHF
Hoofddorp

In de nacht van donderdag op vrijdag is op het NS-station van Hoofddorp een 44-jarige medewerkster van de Nederlandse Spoorwegen (NS) gewond geraakt. Dit meldt de politie vrijdag.

Geen herinnering

In de nacht van donderdag op vrijdag werd rond 00.40 uur het slachtoffer, een 44-jarige vrouw uit Amsterdam, gevonden door een collega. De NS-medewerkerster had letsel aan haar gezicht. Alleen kan zij zich niets herinneren van het moment van de mishandeling.

Aanhouding man

Omstanders zeggen dat ze iemand rond het tijdstip van het incident hebben zien weglopen. Agenten hebben in de omgeving een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had geen duidelijke verklaring voor wat hij daar deed. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt op dit moment onderzocht. De politie komt graag in contact met getuigen.

Marjan Rintel, directievoorzitter NS Reizigers: ,,Toen ik van deze agressie hoorde, liepen de rillingen over mijn lijf. Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. Geweld is nooit te rechtvaardigen. Hier geldt: Handen thuis of blijf thuis! Wij (NS, OR en vakbonden) kunnen dit niet alleen oplossen en lopen tegen de grenzen aan van wat wij redelijkerwijs als spoorsector kunnen doen. We hebben de overheid en heel Nederland hiervoor nodig.’’

Overleg over extra maatregelen

NS, de OR van NS en vakbonden willen op zeer korte termijn met ministers Opstelten (V&J), Plasterk (BZK) en staatssecretaris Mansveld (IenM) om de tafel om te komen tot extra maatregelen vanuit de overheid

Provincie:
Blik op 112: