zondag, 22. maart 2015 - 15:02 Update: 22-03-2015 20:21

Kamp: 'Een dienst als Uber hoort erbij, net zoals Airbnb'

Kamp vindt dat internettaxidienst Uber erbij hoort
Foto: EHF
Hilversum

'Een vernieuwend bedrijf als internetdienst Uber kun je niet negeren'. Dit zei minister Kamp van Economische Zaken zondag in het tv-programma Buitenhof.

De minister juicht nieuwe vorm van dienstverlening zoals Uber en de online hoteldienst Airbnb toe. Wel maakt hij nadrukkelijk onderscheid tussen Uber, dat zonder tussenkomst van een taxicentrale werkt, en de verboden dienst UberPOP, waarbij 'gewone' burgers taxidiensten aanbieden.

Over Uber en Airbnb zei de bewindsman in Buitenhof: 'Een dienst als Uber hoort erbij, net zoals Airbnb. Ze stellen consumenten in staat om keuzes te maken, waardoor ze kunnen profiteren van een groter aanbod en een hogere kwaliteit. Als dienstverlener moet je zorgen dat je producten levert waar vraag naar is, tegen een goede prijs. Als anderen dat beter organiseren dan jij dat nu doet, dan moet je zorgen dat je daar bijhoort.'

Kamp wil met nieuwe wetgeving ruimte bieden aan innoverende ondernemers. In plaats van de conserverende regelgeving van nu, waarin de bestaande situatie wordt beschermd, moet er volgens de minister meer ruimte en vrijheid gecreëerd worden. 

Provincie:
Tag(s):