maandag, 12. januari 2015 - 13:45 Update: 12-01-2015 13:46

'Koeman perfecte kandidaat voor Barcelona'

'Koeman perfecte kandidaat voor Barcelona'
Foto: Archief EHF
Southampton

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De trein die maar één keer langskwam had Valencia als eindbestemming, maar het begint er steeds meer op te lijken dat er binnenkort weer een trein klaarstaat. Ditmaal een om Ronald Koeman van Southampton naar Barcelona te brengen.

Dankzij een 3-1 zege op Atlético Madrid heeft Luis Enrique zijn congé voorlopig kunnen voorkomen, maar de lucht lijkt nog niet geklaard boven Camp Nou. Koeman wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een dienstverband bijFC Barcelona.

Volgens Jamie Carragher is er geen betere kandidaat denkbaar. "Voor wat hij gedaan heeft. Niet alleen bij Southampton, maar ook eerder bijFeyenoord", zegt de analist tegen Sky Sports. "Verder heeft hij ervaring in Spanje bij Valencia. Hij werd eerder genoemd bij Barcelona, maar hij greep tot twee keer toe net mis."

De Nederlandse oefenmeester is volgens Carragher uitstekend gekwalificeerd voor het trainerschap in Catalonië. "Koeman was assistent van Louis van Gaal bij Barcelona, hij was er speler en hij won de Europa Cup I", somt hij op. "Op alle vlakken is hij de perfecte kandidaat. Jammer genoeg voor de fans van Southampton, maar je verwacht gewoon dat hij deel uitmaakt van de shortlist."

Categorie:
Tag(s):