zondag, 22. februari 2015 - 13:41 Update: 23-02-2015 8:27

Lichaam van vermiste Mariska Peters (21) gevonden in natuurgebied Hatertse Vennen

Dode aangetroffen bij speurtocht naar vermiste Mariska Peters
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Zondagavond is na intensief onderzoek komen vast te staan dat het stoffelijk overschot dat zondagmorgen in de bossen van de Hatertse Vennen werd aangetroffen, het lichaam is van de vermiste Mariska Peters.

De familie is inmiddels op de hoogte gebracht van de bevindingen van de politie. Het onderzoek zal worden voortgezet en de politie hoopt snel helder te krijgen hoe en onder welke omstandigheden Mariska om het leven is gekomen.

Bij de Hatertse Vennen in Gelderland vonden speurhonden zondagmorgen een stoffelijk overschot.  Het speurhondenteam was aan het werk gezet door de familie van de 21-jarige vermiste Mariska Peters uit Nijmegen. De vrouw werd al twee weken vermist.

Even over 10.00 uur werd bij de politie melding gedaan, door een vertegenwoordiger van een speurhondengroep, dat er in de bossen van Hatertsevennen een stoffelijk overschot was aangetroffen. De politie is direct na de vondst met het onderzoek gestart naar de omstandigheden waaronder het slachtoffer om het leven is gekomen en de identiteit van het slachtoffer.

De politie wilde zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen of het om de vermiste Mariska Peters ging. De omgeving werd ruim afgezet om op die manier zoveel mogelijk sporen veilig te kunnen stellen. Diverse rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing zijn sinds 11.00 uur volop bezig geweest met het onderzoek.

Mariska Peters werd op 9 februari als vermist opgegeven. Ze was in haar zwarte Fiat Punto naar een vriendin onderweg, maar is daar nooit aangekomen. De auto werd een dag later teruggevonden in de buurt van haar ouderlijk huis.

Afgelopen donderdag werd het team van rechercheurs op deze zaak uitgebreid van 5 naar 25 rechercheurs, onder andere omdat in de auto van de vrouw verdachte sporen zijn aangetroffen. Daardoor werd een ongeval of of zelfdoding minder waarschijnlijk.

Bij de politie zijn naar aanleiding van een uitzending van Dossier Gelderland van TV Gelderland 4 tips binnengekomen. De vrouw zou onder meer gezien zijn bij een tankstation in Brabant in een auto zonder kentekenplaten.

Provincie: