zondag, 12. april 2015 - 15:34 Update: 12-04-2015 22:07

Meisje krijgt stoeptegel tegen hoofd gegooid en raakt zwaargewond

Meisje krijgt stoeptegel tegen hoofd gegooid en raakt zwaargewond
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

Een 15-jarige Tilburgse is in de nacht van zaterdag op zondag kort na middernacht gewond geraakt toen zij op de Ringbaan-West, aan de kant van de Dr. Ahausstraat, vermoedelijk een stoeptegel tegen haar hoofd kreeg.

Die stoeptegel zou zijn gegooid door een onbekende jongen. Het meisje raakte daarbij ernstig gewond. De politie zoekt nog naar de dader.

Het meisje zat bij een 16-jarige vriendin achterop de fiets. De meiden reden op de Ringbaan-West in de richting van de Wandelboslaan toen er een jongen aan kwam lopen met in zijn handen een grote stoeptegel. Plotseling gooide hij de stoeptegel richting de meisjes. Het 16-jarige fietsende meisje kreeg de tegel tegen haar arm en viel van haar fiets. Toen ze naar haar vriendin keek, zag ze dat die met bebloed gezicht op de grond lag. Vermoedelijk heeft ze de stoeptegel tegen haar hoofd gekregen. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden redelijk.

Tweede melding: auto vernield

Kort tijd daarvoor had de politie al een melding gekregen over de vernieling van een auto. In de Kwaadeindsestraat zou rond 23.45 uur een auto zijn vernield met een stoeptegel. De auto is bekrast en de ruiten zijn ingeslagen/ingegooid. De 49-jarige eigenaar van de auto deed aangifte van vernieling. De politie vermoedt dat het om dezelfde dader gaat en dat hij na de vernieling van de auto is weggelopen richting de Wandelboslaan.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):