dinsdag, 12. mei 2015 - 8:46 Update: 12-05-2015 8:48

Onderzoek naar aangetroffen vrachtauto met vaten Weert

Onderzoek naar aangetroffen vrachtauto met vaten Weert
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Weert

Naar aanleiding van een aangetroffen vrachtwagen, geladen met vaten met ongeveer 7.000 liter aan onbekende stof, is de Roermondseweg in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 mei lange tijd afgesloten voor het verkeer. Er is geen direct gevaar voor de omgeving.

Rond 21.00 uur kreeg de politie melding van een vrachtauto die geparkeerd stond op een uitvoegstrook van de Roermondseweg. Agenten troffen enkele kubusachtige vaten met onbekende inhoud aan in het laadruim van de vrachtwagen. Daarop is directe omgeving en de Roermondseweg uit voorzorg afgezet. Brandweer heeft een verkenning gedaan en de vaten veiliggesteld. Het gaat om 7.000 liter onbekende vloeistof, vermoeden bestaat dat het mogelijk gaat om afval van een drugslab.

Onderzoek

De experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn ter ondersteuning voor het politieonderzoek ingezet. Nader technisch onderzoek moet duidelijkheid geven welke stof er exact in de vaten zit. De aangetroffen vrachtauto blijkt afkomstig uit Duitsland. Uit onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat hij daar als gestolen staat geregistreerd.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):