zondag, 26. april 2015 - 17:00

Ook na donderpreek mist Ajax vuur in Zwolle

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) AJAX heeft de week afgesloten in lijn met de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. PEC Zwolle troefde de onttroonde kampioen af op alle fronten waar Frank de Boer verbetering had geëist van zijn spelers. In de slotminuten redde Kolbeinn Sigthórsson een punt: 1-1. Daarmee kreeg PEC te weinig.

De frons op het voorhoofd van De Boer was nog een centimeter dieper toen hij zijn spelers eerder deze week vermanend toesprak. De ongeïnteresseerde houding die zijn spelers zich op en naast het veld aanmeten is niet des Ajax'. Hij wilde passie en vuur zien in de resterende drie wedstrijden.

Die donderpreek sorteerde zondagmiddag niet het gewenste effect. Ajax liet zich door PEC aftroeven op het gebied van beleving en zelfvertrouwen. De thuisploeg speelde frivoler, zich realiserend dat de bezoekers uit Amsterdam een harde aanpak verafschuwen.

Het voetbal was bij tijd en wijle alleraardigst, zeker aan de zijde van PEC. De formatie van Ron Jans wist waar ze Ajax pijn kon doen en maakte daar dankbaar gebruik van. Vooral via de flanken stichtte de ploeg veelvuldig gevaar.

Uitblinker Drost

Kort na rust gaf Jesper Drost op sublieme wijze extra cachet aan de durf en het vertrouwen dat PEC op de mat legde. Met een buitengewoon fraaie volley pegelde hij de bal in de verre hoek, voorbij de verslagen Jasper Cillessen. 

Het is zeker niet de eerste keer dit seizoen dat Drost laat zien waarom hij voorzichtig met een debuut voor Oranje in verband gebracht wordt. Met een aandeel in vijftien competitiedoelpunten is de 22-jarige middenvelder de meest productieve Zwollenaar van het seizoen. Acht keer was hij het eindstation, zeven keer leverde hij de assist. 

Sigthórsson

Uitgerekend Kolbeinn Sigthórsson redde de eer voor Ajax. De IJslandse spits moest vanaf de bank toezien hoe Viktor Fischer een kans kreeg in de punt van de aanval, maar kon zich als invaller revancheren. Uit een hoekschop tikte hij in de slotminuten de gelijkmaker tegen de touwen.

Hij stelde daarmee definitief de tweede plaats veilig voor Ajax. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de Amsterdammers niet meer in te halen door nummer drie Feyenoord.

Categorie:
Tag(s):