zondag, 8. februari 2015 - 17:40 Update: 09-02-2015 14:29

Personeel Blokker vreest voor keiharde reorganisatie

blokker
Foto: Archief bon
Mogelijke reorganisatie op komst bij Blokker, personeel bijeengeroepen
Amsterdam

Aanstaande maandagmiddag komt het personeel op diverse plaatsen in Nederland bij elkaar om te worden geïnformeerd over de toekomst van het bedrijf. Dit heeft Blokker zondag tegenover de NOS bevestigd.

Waarschijnlijk staat er een reorganisatie voor de deur. Afgelopen donderdag kwam het FNV al met de berichten dat er binnen het bedrijf wordt gesaneerd. Volgens de FNV Handel doen zij dit sluipenderwijs door filialen te sluiten en vaste krachten te vervangen voor tijdelijk personeel. Vooral oudere werknemers zouden worden ‘geïntimideerd’ om zo van ze af te komen.

Maandagmiddag worden eerst de bedrijfsleiders van Blokker geïnformeerd, aan het eind van de middag krijgt ook het personeel te horen over de plannen van het bedrijf. De dag daarop worden de bonden geïnformeerd. 

Nextail

​Op 20 oktober van het vorige jaar opende Blokker Holding Nextail dat is gevestigd in een nieuw pand in Amsterdam. De naam Nextail is een combinatie van ‘next step’ en retail/'longtail’ en staat daarmee voor innovatie en de gedachte dat door het internet zelfs allerlei niche producten voor een zeer brede doelgroep toegankelijk zijn.

2017: € 300 miljoen online omzet

Nextail moet de omnichannel-activiteiten van de winkelketens van het retailconcern verder versnellen om in 2017 meer dan 300 miljoen euro online omzet te realiseren. In 2013 liet Blokker Holding een record online omzet zien van 79 miljoen euro, 19% meer dan het jaar daarvoor.

Categorie:
Provincie: