dinsdag, 3. februari 2015 - 8:07 Update: 03-02-2015 11:13

Politie brengt forse klap toe aan crimineel netwerk

Foto van politie met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Tiel

De politie in Oost-Nederland heeft dinsdag 3 februari, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, een crimineel netwerk opgerold.

Tijdens een speciale actiedag zijn doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijven in Tiel, Ede, Gouda, Rotterdam en Den Haag. Er zijn 5 aanhoudingen verricht. De verdachten worden verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, inbraken, witwassen en hennepteelt.

Eén van de aangehouden personen is een 23–jarige man uit Tiel. Deze man wordt gezien als de hoofdverdachte. Verder werden een 32- en 21-jarige man uit Ede aangehouden. Daarnaast bleek in een woning in Tiel een man (leeftijd nog onbekend) te verblijven die gesignaleerd stond, ook hij is aangehouden.

Ook is een 26-jarige man uit Tiel aangehouden wegens wapens- en drugsbezit. De politie verwacht de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten. Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat er relaties waren tussen de groep verdachten in Tiel en Ede. De actie brengt een klap toe aan het criminele netwerk in Tiel en Ede en aan degenen die hen hielpen. Tijdens het onderzoek werd duidelijk wie zich bezig hielden met criminele activiteiten, maar ook werd goed duidelijk hoe de organisatie in elkaar zat.

Provincie:
Blik op 112: