vrijdag, 27. februari 2015 - 17:55 Update: 28-02-2015 9:52

Politie houdt twee mannen aan voor binnensmokkelen van 1226 kilo heroïne

Voor 25 miljoen euro aan heroïne geïmporteerd, twee man opgepakt
Foto: Min. Financiën
Veghel/Berghem

Afgelopen dinsdag zijn door de politie twee mannen Veghel en Berghem aangehouden die verdacht worden van heroïnehandel. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten.

‘Beiden zouden onder meer betrokken zijn geweest bij de invoer van 1226 kilo heroïne, die eind januari 2014 werd onderschept’, aldus het OM. 

Onderzoek 

Aanleiding tot de aanhoudingen vormt het onderzoek van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en de Landelijke Recherche. Dat werd opgestart na de inbeslagname van 1226 kilo heroïne in Venlo eind januari 2014. Het betreft de grootste onderschepte partij heroïne ooit in Nederland. De waarde van de in beslag genomen heroïne bedraagt ongeveer 25 miljoen euro. 

Blikken tomatenpuree 

De partij heroïne werd op 23 januari 2014 door de politie in Venlo in twee vrachtwagens aangetroffen en in beslag genomen. De heroïne zat verborgen in blikken tomatenpuree , afkomstig uit Iran. De twee Turkse vrachtwagenchauffeurs die de lading naar Nederland vervoerden, zijn die dag aangehouden. Uit nader onderzoek is gebleken dat beide bestuurders niet op de hoogte zijn geweest van de in hun lading verstopte heroïne. Ze zijn na verhoor vrijgelaten. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):