woensdag, 4. maart 2015 - 12:40 Update: 04-03-2015 12:49

Politie krijgt veel tips over kleding Bredase vondeling

Politie krijgt veel tips over kleding Bredase vondeling
Foto: Politie
Politie krijgt veel tips over kleding Bredase vondeling
Foto: Politie
Breda

In Opsporing Verzocht en Hart van Nederland werd dinsdagavond 3 maart 2015 aandacht besteed aan het vondelingetje uit Breda. Tot op heden kreeg de politie 22 tips binnen.

De meeste tips gingen over de aangetroffen kleding. De berichtgeving is te lezen op website van Opsporing Verzocht.

Het blanke meisje met donkerblonde haartjes werd maandagochtend 2 maart 2015 gevonden op de openbare weg van de Christiaan Huygensstraat. Het pasgeboren kindje lag in een tas en was gewikkeld in een dekentje. De baby werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Ze hoefde daar niet te blijven en is inmiddels in een pleeggezin ondergebracht.

In deken gewikkeld

Naar verwachting is ze op vrijdag 27 februari ter wereld gekomen. De deken waarin ze gewikkeld was is afkomstig van Ikea. Daaronder gekleed in een truitje, rompertje en een broekje.

Hulp

Over de moeder is nog niets bekend. De politie gaat er vanuit dat de moeder geestelijke en lichamelijke hulp nodig heeft. Het lijkt erop alsof er geen deskundige hulp bij de bevalling aanwezig is geweest. De politie roept de moeder daarom op om zich snel te melden, desnoods bij een arts.

Looproute

Een getuige heeft de persoon gezien die de tas neerzette in de Christaan Huygensstraat. Dat gebeurde maandagochtend 2 maart 2015 rond 08.05 uur. Ook zijn er bewakingsbeelden beschikbaar. Op die beelden is zeer waarschijnlijke degene te zien die het kindje achterliet. Het is onduidelijk of het een man of vrouw is. De persoon had een normaal postuur en was gekleed in een donker jack met capuchon met doorgestikte horizontale banen, en een iets lichtere spijkerbroek.

Het onderzoeksteam heeft inmiddels ook meer duidelijkheid over de looproute van de onbekende persoon. Diegene liep vanaf het Edisonplein naar de Christiaan Huygensstraat en zette daar de tas met de vondeling weg. De persoon keerde daarna om, liep terug en vervolgde zijn/haar weg via de Keplerstraat.

Onbekende passant

Die bewuste maandagochtend belde rond 08.30 uur een man aan bij een van de omwonenden in de Christiaan Huygensstraat. De passant was op weg naar het station. Hij zag tussen twee auto’s een tas staan en vroeg aan de bewoner of die de tas misschien vergeten was. Daarna liep de man verder, weer richting station. Die man die de tas opmerkte wil de politie nog graag spreken, omdat hij een belangrijke getuige is.

Informatie?

De politie roept de moeder (en vader) dringend op om zich bekend te maken. Als u informatie over de baby of de ouders heeft, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto 1: Tas waarin de vondeling werd aangetroffen

Foto 2: Truitje dat de vondeling droeg. Tekst etiket: Cute Baby maat 68

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):