maandag, 16. maart 2015 - 13:51 Update: 16-03-2015 18:08

Schultz: De kust is weer veilig

Schultz: De kust is weer veilig bij Petten
Foto: Min. Infrastructuur & Milieu
Petten

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft maandag, bij de afronding van de laatste ‘Zwakke Schakel’ in de lijst van 10 te verstevigen locaties langs de kust, met de versterking van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering de Hollandse kust weer veilig verklaard. Dit meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu maandag.

Minister Schultz: ‘De kustverdediging van Noord- en Zuid-Holland is voor de komende 50 jaar weer op orde. 10 miljoen mensen in de Randstad zijn veilig dankzij deze projecten. En een belangrijk deel van onze economische motor is nu beter beschermd.’ 

De Noord- en Zuid-Hollandse kust is nu goed bestand tegen stormen van de zwaarste categorie, die gemiddeld eens in de 10.000 jaar voorkomen. Ook bieden het verbrede strand en nieuwe duinen volop kansen voor recreatie en natuurontwikkeling. Het gebied wordt zo veiliger én mooier.

Opgespoten zand

Het project is ongeveer 8 kilometer lang. Door de 35 miljoen kubieke meter opgespoten zand schuift de kustlijn ongeveer 300 meter zeewaarts op. Tweederde van het aangelegde zand ligt onder water. Binnen een jaar is hier ruim 400 voetbalvelden aan nieuw land gecreëerd.

Provincie:
Tag(s):