maandag, 6. april 2015 - 8:59 Update: 06-04-2015 22:05

Smartphone gebruiken in klas wordt steeds meer toegestaan

Veel scholen gebruiken smartphone in de klas
Foto: SXC
Hilversum

Uit een onderzoek van de NOS onder 137 middelbare scholen blijkt dat een ruime meerderheid (85 procent) de smartphone gebruikt in het onderwijs.

Op de helft van de scholen mag de smartphone alleen worden gebruikt als de docent daar toestemming  voor geeft en op een kwart van scholen mogen de leerlingen zelf bepalen wanneer ze de smartphone gebruiken. Slechts  bij tien procent van de 137 scholen die aan de enquête deelnamen, moet de smartphone of thuis of in een kluisje blijven. Dit meldt het NOS Radio 1 Journaal maandag.

Informatie en educatieve apps

De meeste scholen die de smartphone gebruiken in het onderwijs laten leerlingen er informatie mee opzoeken. Ook gebruiken scholen de smartphone voor quiz- en toetsdoeleinden en zetten ze educatieve apps in, zo schrijft de omroep.

Nadelen gebruik mobiele telefoon

Maar bij sommige scholen leven ook wel zorgen over het gebruik mobiele telefoons. Zo zegt meer dan de helft van de scholen dat leerlingen zich door de smartphone minder goed kunnen concentreren in de klas. En pesten via de smartphone wordt op ruim 50 procent van de scholen als probleem gesignaleerd.

Provincie:
Tag(s):