vrijdag, 27. maart 2015 - 12:31 Update: 27-03-2015 14:21

T-rex tand onder onder de hamer voor 25.000 euro

Tand van 25.000 euro onder de hamer
Foto: Catawiki

Maar liefst 23 cm lang is de dinosaurustand die deze week bij online veilinghuis Catawiki wordt geveild. Het is daarmee één van de grootste dinosaurus tanden ooit gevonden.

De tand is onderdeel van een dinosaurusveiling met in totaal 75 dinosaurusfossielen. Niet eerder zijn er in Europa zoveel dinosaurusfossielen in 1 veiling bij elkaar gebracht. Tijdens de veiling kan geboden worden op tanden, botten en klauwen van dinosauriërs. 

T-rex

De enorme tand in de veiling is afkomstig van een Tyrannosaurus Bataar, de Aziatische neef van de beroemde T-Rex en was één van de grootste en meest indrukwekkende roofdieren die ooit op aarde rondliep. De tand is niet alleen groot, maar is ook nog bijzonder omdat de volledige wortel bewaard is gebleven. De verwachting is dat de tand tussen de 20.000 en 30.000 euro zal opbrengen.

Investering

Naast de tand van de Tyrannosaurus kent de veiling nog vele andere topstukken, zoals een nest dinosaurus eieren, een kaak van een Triceratops met 36 tanden en een nekwerkvel van een Sauropoda, een dino met een gigantische lange nek.

Tag(s):