donderdag, 12. maart 2015 - 16:48 Update: 12-03-2015 21:28

Treinverkeer bij Abcoude nog tot 02.00 uur plat door brand trein

Treinverkeer bij Abcoude nog tot 02.00 uur plat door brand trein
Foto: Archief EHF
Abcoude

Bij een brand in een intercity die van Schiphol naar Utrecht onderweg was, is donderdagmiddag één persoon gewond geraakt. Vierentwintig mensen hadden hierbij rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel onderzocht. De gewonde persoon is naar het ziekenhuis overgebracht. Dit meldt Veiligheidsregio Utrecht op Twitter.

Omstreeks 15.45 uur stopte de intercity op station Abcoude omdat er brand was in een van de wagons. De brandweer rukte met groot materieel uit naar de brand. De conducteur en 23 reizigers hadden rook ingeademd en kregen hierdoor last van prikkelde luchtwegen. Na behandeling konden zij hun reis vervolgen.

De brand brak uit in een gedeelte waar passagiers in -en uitstappen. Iedereen kon de intercity snel verlaten

De brand in de intercity was snel onder controle. Officieel is er nog niets bekend over de oorzaak van de brand, maar een passagier van een trein in de buurt hoorde van NS-personeel dat de brand is ontstaan door een ontploffende elektrode, zo meldt de NOS donderdag. En op Twitter zeggen mensen dat ze een steekvlam hebben gezien en een knal hebben gehoord. 

Het treinverkeer rond Abcoude ligt nog steeds plat. Reizigers tussen Utrecht C. en Amsterdam C./Schiphol kunnen omreizen via Hilversum. Op de site van de NS staat dat reiziger rekening moeten houden met een extra reistijd van 30-60 minuten. De verstoring is naar verwachting 13 maart rond 2:00 uur verholpen.

Blik op 112:
Tag(s):