maandag, 23. februari 2015 - 12:33 Update: 23-02-2015 18:56

V&D-personeel mag van rechter niet worden gekort op loon

V&D mag lonen personeel niet zo maar eenzijdig verlagen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De voorzieningsrechter in Amsterdam heeft bepaald dat warenhuis V&D niet zo maar eenzijdig de lonen van zijn personeel mag verlagen. De vakbonden hadden hierover een kort geding aangespannen.

Het warenhuis wilde een salariskorting van 5,8 procent in twee stappen doorvoeren. De korting zou nodig zijn om de toekomst van de winkelketen veilig te stellen. Maar de bonden vonden de korting buitenproportioneel en spanden een kort geding aan. Dit melden meerdere media maandag.

Tijdens de behandeling van de zaak, afgelopen week, spoorde de rechter beide partijen aan om nog eens rond de tafel te gaan zitten, om te proberen er samen uit te komen. Maar de  gesprekken tussen de vakbonden en V&D leverden niets op.

De salariskorting die V&D wilde doorvoeren zou ook gevolgen hebben voor toeslagen, senioren- en vakantiedagen en pensioenopbouw. Werknemers zouden tussen de €200 en €300 per maand mislopen.

Volgens de advocaat van V&D zou het warenhuis weer in de gevarenzone terecht zou komen als door de loonsverlaging een streep zou worden gezet.

Categorie:
Tag(s):