donderdag, 26. maart 2015 - 9:33 Update: 26-03-2015 11:59

VVD wil eind aan milieuzones zoals in Utrecht

Foto van uitlaat rook uitstoot | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Als het aan de VVD ligt, verdwijnen de milieuzones. Volgens de partij zijn deze nutteloos en kosten ze fors geld. PvdA-staatssecretaris Mansveld is gevraagd niet meer mee te werken tot het stand houden en aanleggen van nieuwe zones.

In Utrecht mag je sinds dit jaar niet meer met een oude dieselauto de binnenstad inrijden. Amsterdam en Rotterdam willen mogelijk ook overgaan tot een milieuzone.

Kamerlid Barbara Visser zegt tegenover RTL nieuws: "Je hebt straks een Milieu-TomTom nodig per stad. Nou dat moet niet kunnen. Je moet gewoon een stad makkelijk in en uit kunnen rijden." Als het aan haar ligt, verdwijnen milieuzones dan ook liever vandaag dan morgen.

Ook de ANWB en Bovag keren zich tegen het instellen van de milieuzones. Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt de lucht boven Nederland steeds schoner te worden. Volgens de VVD zijn daarom milieuzones dan ook overbodig. 

Reactie Milieudefensie

Woordvoerder Ivo Stumpe van Milieudefensie laat in een reactie weten dat de VVD deze uitspraak alleen doet om 'zichzelf te profileren'. Volgens Stumpe bepalen gemeente zelf welke maatregelen ze nemen om hun stad schoner te krijgen.

Provincie:
Tag(s):