dinsdag, 24. maart 2015 - 9:52

Zes ruziende glazenwassers aangehouden om wapenbezit

glazenwasser
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Santpoort-Noord

Maandagmiddag zijn zes glazenwassers aangehouden. De politie kreeg rond 15.20 uur melding dat twee groepen glazenwassers elkaar te lijf zouden gaan op de Molenstraat.

Een van de groepen reed net weg met drie busjes over de Wustelaan toen de politie aankwam. Hun voertuigen werden gecontroleerd. In het voorste busje werden twee honkbalknuppels aangetroffen. De 48-jarige bestuurder werd aangehouden voor wapenbezit. In het achterste busje werden een honkbalknuppel en klapmes gevonden. Ook de 28-jarige bestuurder uit Haarlem hiervan werd aangehouden.

Met boete op zak weer naar huis

Op de Molenstraat werden vier mannen aangetroffen met twee auto’s met ladders. Ook deze auto’s werden gecontroleerd op de aanwezigheid van wapens. Er werd een steel van een kloofbijl aangetroffen en meerdere aardappelschilmesjes. Omdat niet duidelijk werd wie in welke auto had gezeten werden alle vier de mannen aangehouden. Zij zijn in de leeftijd van 18 tot en met 47 jaar en afkomstig uit Zaandam.

Alle zes de verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld met een boete op zak.

Tag(s):