vrijdag, 21. juli 2023 - 16:55 Update: 22-07-2023 10:29

ANWB Vakantiecheck: caravans nog altijd te zwaar beladen

Auto en caravankeuring ANWB
Foto: anwb
Hazeldonk

Bijna honderd vakantiegangers stopten vrijdagmorgen bij grensovergang Hazeldonk langs de A16 voor een laatste vakantiecheck van hun voertuig. Wegenwachten, caravanexperts en vrijwilligers van de ANWB stonden klaar om de voertuigen na te kijken. Ook medewerkers van Autotaalglas en Kwikfit waren aanwezig. In totaal zijn 85 auto's, 35 caravans, 6 aanhangers en één camper gecontroleerd.

Een te zware belading van de caravan blijkt ook dit jaar de veelgemaakte fout. Bijna alle caravans waren te zwaar beladen, één caravan was zelfs 400 kilo te zwaar. Veel caravanbezitters zijn niet goed op de hoogte van het gewicht en laadvermogen van de caravan, volgens de caravanexperts van de ANWB. In veel gevallen was het probleem eenvoudig op te lossen door zware spullen over te brengen naar de auto. Door ‘overgewicht’ van de caravan kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld de vering en het chassis en beïnvloedt het ook het weggedrag van de auto-caravancombinatie.

De meeste auto’s waren volgens de Wegenwacht in goede staat en klaar voor de vakantie. Wel zijn er opvallend veel lampjes vervangen en heeft de Wegenwacht veel vloeistoffen zoals motorolie, koelvloeistof en remvloeistof bijgevuld. 

Categorie:
Provincie: