woensdag, 3. februari 2016 - 16:48 Update: 03-02-2016 16:59

Agressief virus via nep-mail uit naam van Christine le Duc

Agressief virus via nep-mail uit naam van Christine le Duc
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Walsoorden

De afgelopen dagen zijn er, uit naam van sekspostorderbedrijf Christine le Duc uit het Zeeuwse Walsoorden, vele valse e-mails verstuurd naar Nederlandse internetgebruikers die besmet zijn met Malware. Hiervoor waarschuwen de politie en het postorderbedrijf woensdag.

'Korting'

Het bedrijf uit Zeeuws-Vlaanderen meldde maandag jl. aan de politie dat op hun naam e-mails zijn verstuurd waarbij een korting zou worden gegeven op een volgende bestelling. Bij het aanklikken van een link in het bericht wordt een agressief virus op de computer van de ontvanger geïnstalleerd.

Klik nooit op de link

De valse mails zijn verstuurd met een e-mailadres van Ziggo en Versatel. Negeer de betreffende e-mail en klik nooit op de link. Als u toch op de link klikt, krijgen oplichters mogelijk persoonlijke gegevens in handen of komt u terecht op een malwarewebsite. Dan kan de computer worden geïnfecteerd met kwaadaardige software.

Fraudehelpdesk

De Fraudehelpdesk adviseert wanneer men een mail ontvangt en deze niet vertrouwt om deze te negeren en te verwijderen. Meer informatie over phishing- en malwaremails staan op de website www.fraudehelpdesk.nl. De fraudehelpdesk ontvangt graag de mail om deze te kunnen analyseren en als waarschuwing te plaatsen op hun website.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: