donderdag, 8. december 2016 - 13:16 Update: 08-12-2016 13:24

Wat zijn de camera's van dit moment?

Wat zijn de camera's van dit moment?
Foto: Cameratools.nl
Apeldoorn

De smartphones van tegenwoordig zijn uitgerust met een uitstekende camera. Sommige smartphones hebben zelfs zo'n goede camera dat je er foto's mee kunt maken die kwalitatief goed genoeg zijn om af te drukken in bijvoorbeeld een krant.

Toch kiezen professionals en mensen die waarde hechten aan kwaliteit nog steeds het liefste voor een camera, wanneer ze foto's willen maken. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat de beste camera's zijn op dit moment. Hieronder bespreken we de verschillende camera's.

Spiegelreflex- en systeemcamera's

Welke soort camera je moet kiezen, hangt af van wat jij belangrijk vindt. Zijn flexibiliteit en beeldkwaliteit belangrijk voor je? Dan raden we je aan om te kiezen voor een systeemcamera of een digitale spiegelreflexcamera. Beide camera's zijn in talloze uitvoeringen en prijzen beschikbaar bij webshops zoals Cameratools.nl. Belangrijkste voordelen van deze camera's zijn dat ze verwisselbare lenzen hebben en een relatief grote sensor. Ook hebben deze camera's veel handgestuurde mogelijkheden, zodat je bijvoorbeeld zelf je belichting kunt instellen.

Compact- en Bridgecamera's

Vroeger was het ondenkbaar dat deze twee camera's onder één kopje werden genoemd. Je hebt namelijk aan de ene kant de kleine compact camera en aan de andere kant de grote bridgecamera. Beide camera's zijn echter enorm naar elkaar toegegroeid. De compact camera heeft intussen namelijk een enorm zoomniveau, waardoor het in de buurt komt van de Bridge. 

En diezelfde Bridgecamera heeft dan weer voor een betere beeldkwaliteit gekozen, in plaats van de traditionele telefoto's. Dat wil echter niet zeggen dat de camera's allemaal hetzelfde zijn; nog steeds kun je veel variatie ontdekken en is er voor ieder wat wils. Op zoek naar een broekzakcamera of juist naar een uitgebreide Bridge met talloze opties? Je vindt ze gelukkig beiden nog steeds!

Talloze andere camera's

Hierboven zijn de meest verkochte en meest populaire typen camera's besproken. Er zijn echter nog veel meer soorten camera's. Zoveel zelfs, dat je voor bepaalde activiteiten speciale camera's kunt afschaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van camera's die speciaal ontworpen zijn voor bewegende beelden of camera's die voor natuurfoto's ontworpen zijn? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Categorie:
Provincie: