dinsdag, 13. juni 2017 - 13:41 Update: 13-06-2017 17:12

Drie mannen aangehouden voor sextortion

Aanhoudingen in onderzoek naar sextortion
Foto: Politie
Tilburg

In een politieonderzoek naar sextortion hield de politie dinsdagmorgen drie mannen aan. Het gaat om twee mannen uit Tilburg (beiden 21) en een man uit Bergen op Zoom (19). Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van een aangifte die in oktober 2016 werd gedaan. De mannen worden ervan verdacht dat zij via datingsites mensen ertoe bewogen naaktfoto’s te sturen. Zij deden zich vervolgens voor als minderjarig meisje en chanteerden hun slachtoffers. Agenten zochten in de woningen van de verdachten naar mogelijk bewijsmateriaal. Bij deze huiszoekingen zijn diverse computers en andere digitale goederen in beslag genomen voor onderzoek. 

Sextortion

Sextortion is afpersing met een seksueel getinte foto of video van het slachtoffer. Dit kan een naaktfoto of video van het slachtoffer zijn, maar het kan ook zijn dat webcambeelden van iemand zo gemonteerd worden dat het lijkt alsof het slachtoffer seks heeft met een minderjarige, zodat ook op deze manier gechanteerd wordt met het online zetten van materiaal. De afperser wil meestal geld, bitcoins of juist meer pikante foto's of video's van het slachtoffer. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: