donderdag, 27. april 2017 - 13:33 Update: 28-04-2017 8:22

Koning bedankt Tilburg voor 'warm bad'

Koning dankt Tilburg voor 'warme' verjaardag
Foto: Screenshot NOS
Tilburg

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag in Tilburg na afloop van het vieren van zijn verjaardag in de Brabantse stad heel Tilburg bedankt voor het warme onthaal voor hem en de koninklijke familie.

Toegezongen

De koninklijke familie beëindigde de tour door het centrum van Tilburg rond 13.20 uur waarbij zij vervolgens werden toegezongen door onder andere Guus Meeuwis en het aanwezige publiek. De koninklijke familie betrad vervolgens ook het podium waarop de koning de microfoon kreeg overhandigd en zijn dankwoord uitsprak. Vervolgens werd het Wilhelmus gespeeld en gezongen en zong het publiek het 'Lang zal die leven'.

Feest

De koning bedankte Tilburg voor de geweldige dag. 'Jullie zijn boven jezelf uitgestegen, door te laten zien wat deze regio, deze stad, kan. Het was een feest mijn verjaardag met jullie allemaal te vieren', zo sprak de koning.

'Warm bad'

Eerdere op de middag sprak de koning al enthousiast over het bezoek aan de stad. 'Het had niet mooier kunnen zijn', aldus de koning en hij noemde de grote belangstelling van de Tilburgers een 'warm bad'.

Categorie:
Provincie: