maandag, 18. april 2016 - 12:50 Update: 18-04-2016 13:24

'Onderwijs doet niets met oproep NS'

'Onderwijs doet niets met oproep NS'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Uit een rondgang van Omroep West blijkt dat onderwijsinstellingen in de regio West niet van plan zijn hun lestijden zodanig aan te passen, dat studenten buiten de spits met de trein kunnen reizen. Volgens de onderwijsinstellingen in het aanpassen van de roosters praktisch onhaalbaar. Dit meldt onder meer Omroep West maandag.

De NS had een half jaar geleden de hogescholen en universiteiten opgeroepen om de lestijden aan te passen, zodat studenten niet langer in de spits de treinen hoeven te bezetten. De NS heeft dit jaar namelijk te maken met een groot tekort aan materieel. Veel oude treinen zijn van het spoor gehaald en de nieuwe vervangende treinen zijn nog niet binnen. Het gevolg laat zich raden. Alle reiziger krijgen te maken met overvolle treinen, zeker in de spits.

NS-topman Roger van Boxtel stelde daarom voor dat hogescholen en universiteiten hun lestijden zouden spreiden. Bijvoorbeeld de colleges in de ochtend en de avond wat later geven, zodat studenten die met de trein reizen wat meer verspreid over de dag kunnen reizen. Vicevoorzitter van het bestuur van de Universiteit Leiden reageerde hierop onlangs in het universiteitsblad Mare: 'Als colleges later beginnen en later eindigen, heeft dat gevolgen voor je hele logistieke gebouw. Dan moeten de andere colleges ook opschuiven. Het heeft zulke grote gevolgen voor de planning van een grote groep mensen: studenten én medewerkers. Ik moet er niet aan denken.’

Categorie:
Provincie: