vrijdag, 28. oktober 2016 - 16:03 Update: 28-10-2016 16:46

Half 2017 financiële compensatie voor storingen op internet, televisie en telefonie

Half 2017 financiële compensatie voor storingen op internet, televisie en telefonie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Consumenten en zakelijke klanten krijgen vanaf 1 juli 2017 financiële compensatie voor storingen van telefonie, televisie en internet. Met een wetswijziging, die vrijdag door het kabinet is aangenomen, heeft Minister Kamp van Economische Zaken deze verplichting opgelegd aan aanbieders van zowel vaste als mobiele telefonie, televisie en internet.

Minister Kamp: 'Internet en telefonie zijn onmisbaar in onze maatschappij geworden. Storingen leiden niet alleen tot persoonlijk ongemak, maar hebben ook gevolgen voor onze economie'. 

'Het is dus redelijk dat zowel consumenten als zakelijke klanten compensatie krijgen bij lange storingen. We leggen een minimum compensatie wettelijk vast. Maar aanbieders kunnen zich natuurlijk onderscheiden van hun concurrenten door een hogere compensatie uit te betalen aan klanten', aldus Kamp.

Compensatie verplicht bij storing langer dan twaalf uur

Compensatie wordt vanaf 1 juli 2017 verplicht bij een telefonie-, televisie- of internetstoring die langer dan twaalf uur duurt. De minimale vergoeding voor elke klant, zowel met een abonnement als met een prepaid contract, bedraagt altijd één euro. 

Bij een storing tussen 12 en 24 uur heeft een klant recht op ten minste één dertigste deel van de maandelijkse abonnementskosten. Een storing tussen 24 en 48 uur geeft recht op een compensatie van twee dertigste deel van de maandelijkse abonnementskosten enzovoort. Voor prepaid contracten wordt de vergoeding, per 24 uur dat de storing zich voordoet, vastgesteld op €0,50.

De compensatieregeling gaat ook gelden voor de zakelijke klanten van aanbieders. De regeling biedt ruimte voor aanbieders om klanten in plaats van een geldelijke compensatie een andere compensatie aan te bieden, zoals bijvoorbeeld extra data of beltegoed. Hierbij geldt als voorwaarde dat de klant hiermee uitdrukkelijk akkoord gaat.

Categorie:
Provincie: