zaterdag, 12. november 2016 - 14:58 Update: 13-11-2016 10:41

Politie Rotterdam pakt 200 anti-Piet betogers op

Politie Rotterdam pakt honderden tegenstanders Zwarte Piet op
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft op verschillende locaties 200 Zwarte-Pietactivisten ingesloten en aangehouden omdat ze volgens de agenten het demonstratieverbod hebben overtreden.

Volgens een politiewoordvoerster was betogers verteld dat ook in Rotterdam een verbod op demonstreren van kracht is. Politie: Zij negeerden dit verbod en zijn aangehouden.'' Demonstreren was verboden op grond van een zogeheten noodbevel. De woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb bevestigd aan RTV Rijnmond dat Aboutaleb dat noodbevel had goedgekeurd. Aboutaleb had van de politie begrepen dat activisten mogelijk in zijn stad zouden demonstreren, omdat ze niet wilden plaatsnemen in een protestvak in Maassluis.

Ook de Amsterdamse advocaat Michiel Pestman en activist Jerry Afriyie zijn aangehouden. De groep negeerde het demonstratieverbod dat in Rotterdam geldt. Eerder hield de politie al een bus aan met deze demonstranten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet . NOS-verslaggever Robert Bos laat weten: 'Bij het afvoeren van de aangehouden activisten naar een gereedstaande bus zijn over en weer flinke tikken uitgedeeld.'

Een kleine groep demonstranten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet wist aan de politie te ontkomen. Zij zijn uiteindelijk alsnog naar de intocht van Sinterklaas in Rotterdam gegaan. Daar hebben ze een klein protest tegen Zwarte Piet gehouden, onder de Erasmusbrug.

Lees alles over:
Categorie: