woensdag, 22. november 2017 - 10:43 Update: 22-11-2017 19:09

Sinterklaashuis Dordrecht gesaboteerd

Sinterklaashuis in Dordrecht gesaboteerd
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Dordrecht

Actievoerders hebben vannacht het Sinterklaashuis in Dordrecht gesaboteerd. Zo hebben tegenstanders van Zwarte Piet de sloten van de deur met vloeibaar metaal volgespoten en werden stickers met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ op het pand geplakt.

De medewerkers van het Sinterklaashuis moesten vanochtend de deur openbreken om binnen te kunnen komen. Ook moesten ze tientallen stickers verwijderen om open te kunnen gaan.

Het Sinterklaashuis aan het Steegoversloot verwelkomt iedere dag honderden schoolkinderen die daar kunnen zien waar de Sint en zijn Pieten verblijven als hij in Nederland is. 

Burgemeester

De burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff Twittert: ''Treurig dat een kinderfeest en de inzet van veel vrijwilligers op deze wijze worden aangetast. Onze politiemensen onderzoeken deze casus. Dit is geen ludieke actie. Ieder mag zijn mening hebben, maar van andermans spullen blijf je simpelweg af.''

Politie

Ook de politie kan weinig begrip hebben voor de actie van afgelopen nacht.

Wijkagent Gaap: ''Onbegrijpelijke actie ...Er wordt gezegd ludiek..Maar als ze op heterdaad betrapt waren was er niets ludiek aan geweest zaten ze gewoon binnen....Vernieling en gewoon de boel verzieken...Zo niet nodig''

De nog onbekende actiegroep claimt een 'ludieke actie' en stelt dat ze hoopte 'dat hierdoor niet genoeg tijd was om de zwarte pieten te schminken'. De schade door de actie is aanzienlijk. Een slotenmaker zal er aan te pas moeten komen om de schade te herstellen. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: