donderdag, 27. december 2018 - 14:17

Amsterdamse politie rijdt niet meer met nieuwe ME-bus door gebreken

Amsterdamse politie rijdt niet meer met nieuwe ME-bus door gebreken
Foto: Politie
Amsterdam

De politie van de eenheid Amsterdam weigert nog langer met de nieuwe ME-bus te werken omdat dit voertuig te veel gebreken vertoond. Er rijzen bij de gebruikers vragen of de aanschaf van de bus wel de juiste keuze is geweest. Hierbij was 40 miljoen euro gemoeid.

Bij de gebruikers zijn er volgens het AD twijfels over de brandveiligheid, de remmen. Daarnaast is er te weinig ruimte om de beschermende kleding aan te trekken. Het meest gevaarlijke is dat bij het schudden van de bus, de ramen opengaan. Totdat de problemen zijn opgelost wordt er door de Amsterdamse politie geen meter meer met de bus gereden.

De nieuw kleine bussen moeten een alternatief bieden voor de grote blauwe ME-bussen. De kleine bus zou flexibeler zijn en mag worden bestuurd met een rijbewijs B. Er zijn ruim 300 van dergelijke bussen besteld.

De korpsleiding laat weten dat de bussen aan alle vereisten voldoen. Een woordvoerder zegt tegenover het AD dat de klachten uit Amsterdam worden onderzocht. Dit zou in een afrondende fase zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: