donderdag, 28. februari 2019 - 8:07 Update: 28-02-2019 8:30

Man schiet 's nachts dwars door voordeur, bewoner gewond

politiagenten-donker-zwaailicht
Helmond

In de nacht van woensdag op donderdag is in Helmond op de Zeppelinstraat rond 04.00 uur door de voordeur van een woning geschoten. 'Daarbij is de bewoner gewond geraakt aan zijn onderbenen. Hij is aanspreekbaar en naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk was er sprake van een ruzie. Het zou gaan om bekenden van elkaar', zo heeft de politie laten weten.

Vrouw en kind in woning

In het huis waren verder nog een vrouw en een jong kind aanwezig. Zij raakten niet gewond. De politie ging op zoek naar twee verdachten. Ze zouden er in een auto vandoor zijn gegaan. De technische recherche kwam naar de woning voor sporenonderzoek. 

Achtervolging verdachten 

Een auto met de daarin de verdachten werd even later door agenten opgemerkt in de wijk Rijpelberg in Helmond. De bestuurder kreeg een stopteken, maar in plaats van te stoppen ging hij er met hoge snelheid vandoor. Een achtervolging was het gevolg.

Bijrijder ernstig gewond na sprong uit auto

De politie tikte het voertuig een aantal keer aan, maar ook dat had geen effect. Kort daarop sprong de bijrijder uit de rijdende auto. Dat gebeurde op de Energiestraat in Deurne. De man raakte door deze actie zeer ernstig gewond. De bestuurder reed door.

Traumahelikopter

De gewonde man werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de voortvluchtige verdachte werd inmiddels ook gevonden op de Zeilbergsestraat. In de omgeving werd onder andere met honden naar hem gezocht maar dit heeft helaas niets opgeleverd en de zoekactie werd gestaakt. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):