vrijdag, 22. maart 2019 - 17:38 Update: 22-03-2019 17:44

IND gaat in totaal 1070 aanvragen voor kinderpardon beoordelen

Foto van dossier mappen kast | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Ter Apel/Den Haag

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat in totaal 1070 aanvragen van kinderen, die jonger dan 19 waren ten tijde van de aanvraag, beoordelen in het kader van de Afsluitingsregeling Langdurig Verblijvende Kinderen (ARLVK), ook wel het kinderpardon genoemd. 'Hierbij zitten ook nieuwe aanvragen waarvan nog niet duidelijk is of zij voldoen aan de criteria', zo meldt de IND vrijdag.

Voor eind van 2019 

De IND heeft voor de beoordeling van de aanvragen voldoende tijd nodig. De eerste brieven zijn inmiddels verzonden. De IND gaat er van uit dat iedereen voor het eind van het jaar een besluit ontvangt. Daar waar mogelijk worden aanvragers zo snel mogelijk geïnformeerd over een beslissing.

Criteria

De criteria waarop de aanvragen door de IND worden (her)beoordeeld werden op 11 februari jongstleden bekend gemaakt. Deze komen voort uit de afspraken die de regeringspartijen hierover op 29 januari jongstleden hebben gemaakt. De DRLVK is op die datum ook beëindigd. Hierover heeft staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid de Tweede Kamer per brief geïnformeerd en de IND opdracht gegeven om de nieuwe afspraken zo snel mogelijk te implementeren.

Categorie:
Provincie: