vrijdag, 10. april 2020 - 11:49 Update: 10-04-2020 11:51

Leefbaar Rotterdam wil websites voor thuisseks uit de lucht

website
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam gaat de minister van Justitie en Veiligheid vragen om sites uit de lucht te halen die advertenties hebben voor thuisseks. Deze toezegging heeft hij volgens De Telgraaf gedaan tijdens de eerste virtuele coronacommissie van de gemeeteraad.

Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam had eerder deze week de kwestie over thuisprostitutie op de agenda laten zetten. Zij wil dat er hard opgetreden wordt tegen prostituees die de maatregelen die er zijn voor contactberoepen aan hun laars lappen.

Aboutaleb laat weten dat er nu al actief gecontroleerd wordt op sekssites. Daarnaast komt er extra inzet om de voorkomen dat websites doorgaan met plaatsen van advertenties van thuiswerkers.

Hoogwerf: ‘Echter ik heb signalen gekregen dat er toch sites zijn die meewerken aan valse advertenties. Dat tijdens de virtuele seks toch afgesproken wordt om elkaar in het echt te ontmoeten. Gelukkig gaat Aboutaleb nu met Grapperhaus om tafel om te vragen of dit soort sites op zwart kunnen worden gezet als zij zich niet aan de afspraken houden.’

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: