zaterdag, 10. oktober 2020 - 9:28 Update: 10-10-2020 9:40

Automobilist negeert wegafsluiting A2 Boxtel, ramt pijlwagen en vlucht te voet

Boxtel

Een automobilist negeerde vrijdagavond omstreeks 23.00 uur een wegafzetting op de snelweg A2 nabij Boxtel. De weg was gedeeltelijk afgesloten in de richting van Eindhoven in verband met wegwerkzaamheden.

Andreasstrips

De afsluiting was aangegeven door de rode kruizen op de matrixborden en zogenoemde Andreasstrips die op het wegdek waren aangebracht en dienen als laatste voelbare waarschuwing. Dit alles heeft de bestuurder genegeerd. 

Pijlwagen geramd

Hij reed door de wegafzetting heen en knalde vol tegen een pijlwagen aan, schoot daarna rechts naar de berm waar de auto tot stilstand is gekomen. Een ambulance en diverse politie-eenheden kwamen naar het incident maar toen zij ter plaatse kwamen was van een bestuurder geen sprake. 

Zoeken naar bestuurder

De politie zocht samen met het ambulancepersoneel naar de inzittende van de auto, maar deze werd niet gevonden. Het is onduidelijk of de politie de automobilist en eventuele andere inzittenden inmiddels gevonden heeft. De snelweg werd volledig afgesloten vanwege het ongeval, dit gebeurde ter hoogte van afslag Boxtel. Het verkeer wat er nog stond werd door de politie de snelweg af begeleid. 

Auto en pijlwagen afgevoerd

Twee bergingsvoertuigen kwamen ter plaatsen, zowel de pijlwagen als de auto werden afgesleept. Iemand van Rijkswaterstaat laat weten dat er op het moment van het ongeval geen mensen binnen het afgezette gebied aan het werk waren.

Categorie:
Provincie: