woensdag, 16. juni 2021 - 17:22 Update: 16-06-2021 17:43

Mondkapjesplicht mogelijk versoepeld bij meer dan 1,5 meter afstand

mondkapje-trein
Foto: Bon
Den Haag

Vrijdag hakt het kabinet de knoop door maar naar alle waarschijnlijkheid zal de mondkapjesplicht vanaf zaterdag 26 juni worden versoepeld en is het dragen van een mondkapje, wanneer er onderling meer dan 1,5 meter afstand kan worden gehouden, niet meer verplicht. Dit melden Haagse bronnen tegenover De NOS en RTL Nieuws.

Wel in supermarkt of trein

Het mondkapje is nog wel verplicht in situaties waarin de 1,5 meter afstand niet kan worden gehandhaafd zoal bijvoorbeeld in de supermarkt of in de trein. Ook wordt het thuiswerkadvies vanaf volgende week zaterdag versoepeld. Ook daar blijft de 1,5 meter regel wel gelden dus als er op het werk niet aan kan worden voldaan moeten werknemers thuis blijven werken.

Vrijdag persconferentie

Vrijdag zal het kabinet een persconferentie houden over de versoepelingen. Eerder werd al bekend dat de voor 30 juni aangekondigde versoepelingen 4 dagen naar voren worden gehaald namelijk zaterdag 26 juni. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verhoging van 4 naar maximaal 8 personen voor het thuisbezoek. Ook gaan er zaterdag 26 juni versoepelingen in voor de horeca en voor de evenementenbranche.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: