woensdag, 5. januari 2022 - 17:30 Update: 05-01-2022 17:38

HARC-team doet op de valreep grootste cokevangst van 2021

cocaine-recordvangst
Foto: Openbaar Ministerie Rotterdam
Rotterdam

Het HARC-team heeft op de valreep van 2021 de grootse cocaïnevangst van het jaar gedaan. Donderdag 30 december werd in de haven van Rotterdam door het HARC-Team een partij van 4.180 kilo cocaïne aangetroffen tussen een lading bananen. Zo meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Valreep

De container, afkomstig uit Ecuador, was bestemd voor de haven in Antwerpen. Tussen de bananen werd 4.060 kilo aangetroffen, na een uitgebreide scan werd in het dak van de container nog eens 120 kilo gevonden. Daarmee is de vondst op de valreep de grootste van 2021. 

Straatwaarde van ruim 300 miljoen euro

In Nederland werd de partij, met een straatwaarde van ruim 300 miljoen euro, uit de container gehaald en vernietigd. De container zelf werd doorgestuurd naar België.  De Belgische autoriteiten volgden de container samen met het HARC-team vervolgens richting een loods in Essen, net over de grens bij Roosendaal.

7 verdachten gearresteerd

De Belgische Federale Gerechtelijke Politie viel daar afgelopen maandag 3 januari binnen en arresteerde in totaal zeven verdachten. Het gaat om vijf Belgen en twee Britten. Zij zitten op één na allemaal inmiddels in voorlopige hechtenis. Het verdere onderzoek in deze zaak is in handen van de Federale Gerechtelijke Politie in Antwerpen.

Categorie:
Provincie: