donderdag, 2. juni 2022 - 17:13

Nieuwe tussenstand Giro555: 168,9 miljoen euro 

Vlag Oekraïne
Foto: PX
Hilversum

Bijna drie maanden na de succesvolle actiedag van Giro555 is de opbrengst van ‘Samen in Actie voor Oekraïne’ 168,9 miljoen euro, dat is 8 miljoen euro hoger dan bij de laatste tussenstand van medio mei. Dit betekent dat er sinds de landelijke actiedag op 8 maart nog eens dertig procent aan donaties is bijgekomen.

Elke dag komen er nog giften binnen bij Giro555. Opvallend daarbij is de aanhoudende creatieve en inspirerende inzet van jong en oud in ons land voor mensen uit Oekraïne. Hun enthousiasme en inzet zorgt voor de toenemende opbrengsten waarmee de hulporganisaties achter Giro555 direct noodhulp, zoals medische zorg, schoon drinkwater en cash geld, op locatie kunnen bieden. De noodsituatie houdt aan, en de weg naar wederopbouw lijkt daardoor nog steeds ver weg te zijn. Juist daarom is iedere euro hard nodig. 

‘Geweldig dat zoveel Nederlanders zich blijven inzetten voor getroffenen van dit conflict. Het gaat om kwetsbare mensen, ontheemden in Oekraïne en ook de mensen die vanuit Oekraïne de grens zijn overgestoken naar de buurlanden Polen, Roemenië, Moldavië en Hongarije’, zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555 en directeur van Cordaid. ‘De hulporganisaties besteden op dit moment de opbrengst voornamelijk aan noodhulpactiviteiten. Waar en wanneer de situatie dat toelaat zal ook een deel aan herstel en wederopbouw worden besteed. Maar voorlopig ligt de focus vanwege het voortslepende conflict vooral op het verlenen van noodhulp. Elke gift aan Giro555 is een welkome aanvulling.’ 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):