maandag, 26. december 2022 - 9:28

Woningbrand in Boxtel

Boxtel

In de vroege ochtend van Tweede Kerstdag werden de bewoners van een woning aan de Dufourstraat in Boxtel gewekt door het luide alarm van een rookmelder. Het gezin, met drie kleine kinderen, wist zichzelf in veiligheid te brengen en alarm te slaan. Rond 6.40 uur werd de brandweer gealarmeerd. Zij wisten het vuur te doven en de hond in veiligheid te brengen.

De brand ging gepaard met de nodige rookontwikkeling, ook in de naastgelegen woningen werd koolmonoxide (CO) gemeten. De bewoners zijn ter plaatse nagekeken door de ambulancemedewerkers, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de hond werd nagekeken, dit door iemand van de dierenambulance, ook voor deze viervoeter was verdere behandeling niet nodig. Brandweerlieden ventileerde de woning waar brand was met een overdrukventilator. Bij de aangrenzende woningen werden ramen open gezet. 

. De brand zou zijn ontstaan in een hoek van de woonkamer en zijn overgeslagen naar de keuken. De exacte oorzaak zal nog onderzocht worden. Ook werd Stiching Salvage in kennis gesteld, zij dragen namens de verzekering zorg voor de eerste noodzakelijk hulp.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):