zaterdag, 1. december 2012 - 22:15 Update: 08-07-2014 0:44

Pellè neemt Feyenoord op sleeptouw op Ladies Night

(ElfVoetbal) Feyenoord - RKC Waalwijk, oftewel Ronald Koeman versus Erwin Koeman. Erwin won nog nooit van Ronald. Zou dat zaterdag voor het eerst gebeuren? Nee. De eindstand in De Kuip: 2-0.

Van de 21 eerdere edities van Feyenoord - RKC Waalwijk wonnen de Rotterdammers er veertien. Zesmaal werden de punten gedeeld. Vandaag betrof het een ontmoeting tussen de gebroeders Koeman. De laatste keer dat zij de degens kruisten, was op de tweede kerstdag van het kalenderjaar 2006. De krachtmeting tussen Erwin (Feyenoord) en Ronald (PSV) eindigde toen in 1-1. Erwin won als hoofdtrainer nog nooit van zijn broer. Eenmaal werd gelijkgespeeld, twee keer werd verloren. In totaal kunnen 28 spelers zeggen dat zij voor zowel Feyenoord als RKC Waalwijk zijn uitgekomen.

In de laatste zeventien thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk kwam Feyenoord telkens minimaal één keer per duel tot scoren. Ook vorig seizoen. John Guidetti was zo blij met zijn doelpunt dat hij besloot zijn shirt uit te trekken. Dit terwijl hij al geel op zak had. Scheidsrechter Danny Makkelie was onverbiddelijk en toonde de Zweedse spits de rode kaart. Feyenoord had haar laatste zeventien thuiswedstrijden niet meer verloren en kwam daarin telkens minimaal eenmaal tot scoren. Op zaterdag 5 november 2011 werd de laatste Kuip-nederlaag geïncasseerd. Dat was tegen NEC: 0-1.

Vandaag werd een vervolg gegeven aan de mooie serie van de Rotterdammers. Feyenoord werd direct gevaarlijk via Daryl Janmaat, die Graziano Pellè net niet wist te vinden. Even later claimde Jean-Paul Boëtius een strafschop nadat hij werd neergehaald door doelman Jeroen Zoet. Scheidsrechter Makkelie wilde er echter niet aan om Feyenoord met een buitenkansje te belonen. Lex Immers miste het schot dat uiteindelijk nog kon worden genomen. Gaandeweg de eerste helft werd RKC Waalwijk wel sterker. Toch waren de grootste kansen op het modderveld van De Kuip voor Feyenoord. Zo was Immers nog dichtbij, maar Ard van Peppen greep op het laatste moment in. Op slag van rust kwam Feyenoord toch nog aan de leiding. Op Ladies Day kopte Pellè de 1-0 binnen na een communicatiefout aan de kant van RKC Waalwijk: 1-0. Direct daarna was het rust.

Het was alweer voor de achttiende keer dat Feyenoord in de rust een voorsprong had verkregen tegen RKC Waalwijk. Van de voorgaande zeventien ontmoetingen verloren de havenstedelingen er geen. Na de theepauze werd Zoet genoopt tot ingrijpen. De PSV-huurling hield zich staande onder de lat van RKC Waalwijk, totdat Pellè de marge verdubbelde. De Italiaan controleerde de bal op zijn borst en volleerde vervolgens knap binnen: 2-0. Het was alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen. De laatste keer dat RKC Waalwijk een wedstrijd won na een 2-0 achterstand was op 1 mei 1999. Een weinig hoopgevende statistiek. RKC Waalwijk zou via invaller Rodney Sneijder nog wel een kans krijgen, maar imponeren deed de equipe van Erwin Koeman verder niet. Feyenoord won met 2-0.