maandag, 17. oktober 2005 - 10:34

AIVD onderzoekt terreurdreiging in Limburg

Roermond

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) verwacht binnenkort in Limburg aanhoudingen te verrichten in het kader van terrorismedreiging. Dit melden de Limburgse kranten maandag. De AIVD heeft recent zowel de politie als justitie geïnformeerd over een onderzoek naar terroristische activiteiten in deze provincie. Burgemeester Gerd Leers van Maastricht bevestigt tegenover de dagbladen dat hij is geïnformeerd over de terreurdreiging in de provincie.

Onbekend is om hoeveel personen het gaat, maar wel zou een groep radicale moslims permanent in de gaten worden gehouden. Er zou geen acute terreurdreiging zijn.

De serieuze aandacht van de AIVD voor de Limburgse provincie is ontstaan na de arrestatie van een groep radicale moslims in Geleen in april 2003. Met de aanhouding van deze groep is waarschijnlijk een terreurcel opgerold. Ook zou een imam vlak na de moord op cineast Theo van Gogh opruiende teksten hebben uitgesproken in Maastricht. De identiteit van de imam is tot nu toe nog niet achterhaald.
Provincie:
Tag(s):