zaterdag, 1. oktober 2005 - 0:03

De langste tent staat in Bozum

Bozum

Zaterdag 1 oktober word voor de 17de keer de Nacht van Bozum georganiseerd en het bijzondere aan dit tentfeest is dat de tent maar liefst 110 meter lang is en dat houdt in dat de tent ongeveer net zo breed is als het 400 inwoners telende dorp Bozum.

Volgens de organisatie is het de langste tent van Friesland en tevens één van de laatste tent feesten van dit jaar in de provincie. Naar schatting komen er meer dan 3000 bezoekers naar het kleine dorp en drinken ze meer dan 8000 liter bier aan de 40 meter lange bar. Aan de beidde uiteinden van deze bar bands op.

Het feest staat er bekend om dat je iedereen kwijt raakt in de grote volle tent en als je van de ene kant naar de andere kant wil om de band te beluisteren dan kun je als je door de mensenmassa heen bent meteen weer rechtsomkeert maken, want intussentijd speelt de band aan de andere kant alweer. De zondagse schoenen kunnen wel thuis gelaten worden, want net zoals vorig jaar zal het buiten door de gevallen regen één grote drekkerige massa worden. Maar desondanks zullen de bezoekers van dit feest vanuit alle windstreken toestromen. ©BON/foto’s:Jaring Rispens
Provincie:
Tag(s):