maandag, 5. september 2005 - 17:38

Gelderse Politiedag dit jaar in Nijmegen

Nijmegen

Regio 05-09-2005 - Voor de tweede keer organiseren de drie Gelderse politiekorpsen, de Politieacademie en de Koninklijke Marechaussee gezamenlijk de Landelijke Politiedag. Vorig jaar werd de Politiedag in het Openluchtmuseum in Arnhem gehouden. Deze dag trok toen ongeveer 14.000 bezoekers.

Dit jaar vindt de Gelderse politiedag plaats in Nijmegen, de oudste stad van Nederland die haar 2000-jarig bestaan viert. Op zaterdag 8 oktober zullen tussen 10.00 en 17.00 uur op verschillende locaties in de binnenstad activiteiten plaatsvinden waarbij het publiek nadrukkelijk bij het politiewerk betrokken zal worden.

Het thema is dit jaar “Aangifte�, met als subthema “Jeugd�. Bezoekers van de binnenstad kunnen een route volgen vanaf het Centraal Station via het daarnaast gelegen Hoofdbureau en Belastingkantoor, via het Kronenburgerpark en de Benedenstad naar het Valkhof. Op 8 verschillende locaties kan iedereen kennismaken met de vele facetten van het politiewerk. Er zijn demonstraties van politiehonden, ME-ers en mountainbikes, er is een BRATRA(Brand en Traangas)eenheid die demonstraties geeft, er zijn workshops over loverboys, kinderporno en veilig internetten. Uiteraard is er ook de gelegenheid om in discussie te gaan: in het Kronenburgerpark wordt een zogenaamde speaker’s corner ingericht, waar diverse sprekers hun licht zullen laten schijnen over de wijze waarop de politie werkt. Discussie met het publiek is hier een belangrijk onderdeel. Ook aan de jeugd is gedacht; op het Valkhof kunnen zij kennismaken met opsporingsmethoden en meedoen aan een spel over opsporing.

Behalve de genoemde organisatoren werken ook nog het Korps Landelijke Politiediensten, het Openbaar Ministerie en de Polizei Kleve mee aan de Gelderse Politiedag. Kortom, een bezoek aan het centrum van Nijmegen is op 8 oktober meer dan de moeite waard!
Provincie:
Tag(s):