donderdag, 20. oktober 2005 - 11:53

Huntelaar in voetsporen van Kuijt of Zlatan?

Klaas Jan Huntelaar heeft met zijn zeven doelpunten in zes competitiewedstrijden de schijnwerpers op zich weten te richten. De 22-jarige spits van SC Heerenveen kijkt zelf alvast vooruit naar zijn toekomstige club.

"Ik wil in een aanvallende ploeg spelen, dicht bij de goal in een kleine ruimte vlakbij de zestien. Ik rendeer al vanaf de jeugd het best als centrumspits tussen twee vleugels. Veel beweging om me heen en een nummer 10 kort achter me. Bij voorzetten duiken we afwisselend op bij de eerste en tweede paal", aldus de jeugdinternational in het AD.

Het lijkt een open sollicitatie bij Ajax, dat hem toevallig met grote belangstelling volgt. Zelf ontkent hij dit. "Bij AZ spelen ze ook zo en bij Feyenoord dit seizoen in grote lijnen ook. Stuk voor stuk mooie clubs. Voor de erfenis van Kuijt ben ik niet bang, het is zinloos daar bij stil te staan. Bij Ajax wordt iedere spits vergeleken met Ibrahimovic. Als je daar wakker van ligt, kun je bij Ajax eigenlijk nooit meer spelen. Daar heeft Johan Cruijff rondgelopen."

Huntelaar is bezig aan zijn tweede seizoen bij Heerenveen, waar hij vorig seizoen in 31 wedstrijden zeventien doelpunten maakte. Zijn contract bij de Friezen loopt nog tot medio 2007.
Categorie:
Tag(s):