dinsdag, 16. augustus 2005 - 0:32

Kamelenrace tijdens zeskamp

Enschede

Voor de vierde keer wordt er zondag 28 augustus op de oude markt in Enschede de Horeca-zeskamp gehouden. Er strijden 24 teams tegen elkaar om de felbegeerde trofee. De wedstrijd trekt steeds meer publiek die willen zien hoe sommige deelnemers de gekste capriolen uithalen om te winnen. Dit jaar zijn er zelfs echte kamelen ingehuurd die een race gaan houden. Volksvermaak van de bovenste plank.

Vierentwintig teams bestaande uit zo’n 8 a 10 mensen. Variërend van portiers tot missen, journalisten tot politieagenten en horecapersoneel tot brandweerlieden. Eén van de organisatoren is binnenstad-politieagent Bennie Visschedijk, die met dit initiatief de mensen die werkzaam zijn in de binnenstad nader tot elkaar wil brengen en hun een gezellige middag wil bezorgen. Onderdelen zijn tobbedansen, buikglijden, kratten stapelen, rodeo op een stier, skippy bal jumping en nog veel meer.

Politieagenten en portiers scoren elk jaar hoog. Dit jaar zijn zelfs echte kamelen ingehuurd waarmee een hardloopwedsrijd wordt gedaan. Verleden jaar wonnen de horecaportiers, politici en artiesten scoren over het algemeen slecht. Als laatste werd verleden jaar het team van het regiokatern ‘Twente Vandaag’, er kwam van hen niemand opdagen behalve één fotograaf, zij zijn dit jaar dan ook niet uitgenodigd.
Meer over de horeca-zeskamp op hun website

Tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):