maandag, 17. oktober 2005 - 11:17

Leontien van Moorsel opent sportinfomarkt in Enschede-zuid

Enschede

Leontien van Moorsel, oud-olympisch kampioen wielrennen, opent de Sportinfomarkt op vrijdag 28 oktober in winkelcentrum Zuid in de Wesselerbrink. De sportinfomarkt is op 28 oktober open van 16.00 tot 21.00 uur en op 29 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur.

Van Moorsel verzorgt van 16.00 – 20.00 uur 4 clinics ‘spin-biking.’ Dit is een vorm van wielrennen waarbij een bergtocht wordt nagebootst door de fiets te verbinden met een vliegwiel. Hierdoor ervaart de fietser zowel de weerstand tijdens een klim als de snelheden die vrijkomen tijdens een afdaling. Tijdens de clinics wordt bijpassende muziek gedraaid. Tijdens de sportinfomarkt kunnen alle sportverenigingen die in Enschede-Zuid actief zijn zichzelf presenteren. Tot nu toe hebben 17 verenigingen zich aangemeld. Er is veel variatie: breakdance, showdance, roeien, dammen, judo en jiu jutsie, korfbal, gymnastiek, voetbal, wielrennen, jeu de boule, schaatsen en skeeleren, tennis, honkbal en softbal, ballonvaart en aangepast sporten voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bezoekers kunnen gratis een gezondheidsscan lalten maken.
Er is veel aandacht voor een creatieve aanpak van de presentatie. Uitgangspunt is dat in het winkelcentrum allerlei sporten worden gedemonstreerd tussen het winkelend publiek. Zodoende ontdekt het publiek op een ongedwongen manier welke sportverenigingen er actief zijn in zuid en wat er op sportgebied te beleven valt.
Bovendien kunnen verenigingen met een originele presentatie een prijs winnen. De winkeliers hebben drie waardebonnen van respectievelijk € 500, € 300 en € 200 beschikbaar gesteld.
Provincie:
Tag(s):