woensdag, 14. september 2005 - 17:57

Minder treinvertraging door hekwerk langs spoor

Op verschillende plaatsen in Limburg gaat ProRail vandalismebestendig hekwerk langs het spoor plaatsen. Met deze hekken wil ProRail voorkomen dat mensen te dicht bij het spoor komen, waardoor gevaarlijk situaties kunnen ontstaan. Er zal onder andere nieuw hekwerk worden geplaatst in Roermond, Geleen-Lutterade, Venlo, Blerick en Sittard.
<BR>ProRail is al langer bezig om mensen bewust te maken van de gevaren in de buurt van het spoor. Door deze spoorlopers ontstaan er vertragingen in het treinverkeer.

ProRail neemt verschillende maatregelen om de veiligheid te verbeteren en vertragingen terug te dringen. Zo waarschuwt ProRail omwonenden per brief voor de gevaren en gevolgen van langs het spoor lopen. Ook zijn er borden langs het spoor geplaatst om te voorkomen dat mensen sluiproutes nemen. In oktober start een campagne op middelbare scholen.

Tot nu toe lijken de acties, die plaatsvinden in Zuid-Nederland, succesvol. Het aantal vertragingen door vandalisme en spoorlopers is met ruim 30 procent afgenomen.

© BON/Foto:John Peters
Provincie:
Tag(s):