woensdag, 31. augustus 2005 - 15:35

Nedcar ontslaat 370 werknemers

Born

Bij autofabrikant Nedcar in Born hebben woensdagochtend bijna 370 werknemers hun ontslag gekregen. Nog eens 300 personeelsleden zullen de Bornse autofabriek (tijdelijk) verlaten en bij andere bedrijven worden gedetacheerd. Deze ontslagronde is in juli overeengekomen met de vakbond. Toen werd besloten om 668 van de 4000 banen te schrappen.

Voor deze ontslagronde heeft de fabriek de hele productie voor een dag stil gelegd, zodat de toekomstige ex-werknemers thuis telefonisch konden worden ingelicht. In de middag zijn er een aantal bijeenkomsten voor de werknemers die zijn ontslagen en worden gedetacheerd. Nedcar begeleidt de ontslagen werknemers in hun zoektocht naar nieuw werk.

Dit is het zoveelste banenverlies voor de Limburgse autofabrikant. De productie zit in een neerwaartse spiraal. Dit komt ondermeer doordat het concern Daimler Chrysler in februari dit jaar liet weten geen belang in Nedcar te nemen. Ook valt de afzet van de Smart tegen, die in Born wordt gefabriceerd. Hierdoor moest de productie in de Bornse fabriek naar beneden worden bijgesteld.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):