vrijdag, 9. juni 2006 - 12:21

13 juni Spakenburg Haringhart Nederland

Spakenburg

Alle vishandelaren van Spakenburg hebben de handen ineengeslagen om de start van het Hollandse Nieuwe seizoen, op woensdag 14 juni, extra luister bij te zetten. Samen met de grootste bottervloot ter wereld zal er op dinsdag 13 juni op unieke wijze aandacht gegeven worden aan de start van het haringseizoen vanuit het Haringhart van Nederland.

Op de avond voordat de deksels van de haringemmers af mogen vormen meer dan 100 verkoopwagens en vele tientallen vrachtwagens een haringdefilé van ongeveer 2.500 meter. Nadat om 19.30 uur de eerste haringvaatjes door de grootste bottervloot ter wereld via de Spakenburgse haven binnen zijn gebracht zullen deze vaatjes per bakfiets bij de deelnemers aan het haringdefilé worden afgeleverd. Deze deelnemers rijden gezamenlijk, symbolisch, het vissersdorp uit om vervolgens op weg te gaan naar haringliefhebbers in heel het land.

Het defilé wordt op feestelijke wijze omlijst door muziekcorpsen en enthousiaste toeschouwers. De karavaan start op de Oostelijke rondweg in Spakenburg en rijdt via de Nijkerkerweg en de Amersfoortseweg het dorp uit. De aanvang van het evenement is 19.00 uur.

Het startsein voor de karavaan zal plaatsvinden om 21.00 uur.
Provincie:
Tag(s):