zaterdag, 24. juni 2006 - 15:43

41 gewonden na botsing treinen op station

Maastricht

Zaterdagmiddag rond 15.00 uur zijn op op Spoor 6 van het station in Maastricht, twee passagierstreinen met elkaar in botsing gekomen. 41 mensen raakten daarbij gewond, waarvan een zwaar en twee middelzwaar.

Het gaat om de stoptrein uit Kerkrade Centrum, die om 14.02 uur vertrok richting Maastricht. De stoptrein kwam aan in Maastricht om 14.49 uur en botste daarbij op een stilstaande passagierstrein die gereed stond om aangekoppeld te worden. In de trein uit Kerkrade zaten ongeveer 65 mensen. In de stilstaande trein zaten geen passagiers.

Direct na het ongeval is er een telefoonnummer opengesteld. Mensen die informatie zoeken over familieleden, waarvan zij vermoeden dat die in de trein zaten kunnen bellen met het nummer: 043 – 350 50 25.

Eén persoon raakte zwaargewond. Twee anderen raakten door botbreuken middelzwaar gewond. Veertien mensen raakten lichtgewond; zij hebben kneuzingen. Om 15.30 uur waren alle gewonden naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht gebracht. Bij het vervoer werden ook enkele traumahelikopters ingezet. 24 mensen hebben zich naderhand bij een huisartsenpost gemeld.

Het treinverkeer op station Maastricht werd stilgelegd. Het station werd afgesloten om de hulpverleners optimaal hun werk te kunnen laten doen. Om 18.00 uur is het station weer opengesteld en zal het treinverkeer weer hervat worden.

In Maastricht vindt vandaag ook het NK Wielrennen plaats. Het traject van de wielerronde liep niet langs het station. De hulpverdeling heeft geen nadelige invloed ondervonden van de wielerronde.

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Ook de Inspectie Verkeer- en Waterstaat en de Raad voor Transportveiligheid doen onderzoek.
Provincie:
Tag(s):