maandag, 11. september 2006 - 18:24

66e Fokpaardendag Lierop

Lierop

Kermismaandag in Lierop staat als vanouds bekend om de Fokpaardendag! Vanaf 09.30 uur worden de keuringen aan de hand van verschillende paarden- en ponyrassen. Dit jaar nemen de Irish Cobs voor het eerst deel aan deze keuringsrubrieken.

Vanaf 12.00 uur worden weer verschillende aangespannen rubrieken, waaronder de Finale Competitie van de Friezen, het kampioenschap van de VTN Regio Zuid voor de fokmerrien en een tweetal aangespannen Trekpaardenrubrieken. De zadelrubrieken worden aan het einde van de middag verreden.

Het showgedeelte wordt verzorgd door Jachtgezelschap “De Veluwe Hunt�. Deze honden doen hun werk in het bos, zij zoeken en volgen het “namaakspoor� van de vos en leiden de ruiters op hun jacht. In d! e show zal blijken hoe goed mens, hond en paard op elkaar afgestemd moeten zijn om een slipjacht tot een goed einde te brengen.

De bezoekers krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld, waarbij de paarden natuurlijk voorop staan, maar waar natuurlijk ook ruimte is voor een stuk gezelligheid en ontspanning.
Provincie:
Tag(s):